Brit videobloggerek Budapesten

Hirdetés

Nemrég, az egyik internetes magazin hasábjain találtam rá az alábbi videóra. Két videoblogger - mint kiderült, rendszeresen járják a világot - szeptemberben fővárosunkat is felkeresték. A videó itthon a 17 ezer forintos borravaló miatt híresült el, de aki végignézi a közel félórás kisfilmet, könnyen elképzelheti, hogy az egyéb költéseik (szálloda, étterem, bevásárlás) sem kis összeget tettek ki. Az egyik belvárosi Zara ületben például egy füstre 180 ezres végösszegben vásároltak, az így szerzett ruhákat aztán a két fiatal a kamerák előtt próbálta fel egytől egyig.

A sablonokat nem nélkülöző ("jó volt itt", "majd talán egyszer visszatérünk") kisfilmben néhány, hangzatos becenevet is aggattak Budapestre (pl. Foodapest).

Nem számítottunk világmegváltó újdonságokra, nem úgy néztük meg a videót, hogy ez most valami merőben új lesz, de összegezve tetszett a két blogger alkotása. Nyilván ők elsősorban a luxust, a szórakozást, a kikapcsolódást keresték, amit Budapesten könnyen megtalálhatunk (főleg, ha elég nagy anyagi keret áll rendelkezésre), de azért sikerült néhány dunai panorámát és érdekes timelapse felvételt is belegyűrni a videóba.

 

 

- K.I.

Hasonló bejegyzések: