A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Üzenj a pingvinnel

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3973
  • · Dátum: 2006.02.19. 21:47
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Vicces üzenetküldésre számtalan példa van az interneten, gondoljunk csak a virtuális képeslapokra, vagy az egyéb, flash alapú animációkra. Galambbal már biztosan találkoztunk, mint üzenetküldő állattal, de a pingvin kuriózumnak számít - már ha volt már ilyen valaha...
Hirdetés
Bizonyára mindenki látott már postagalambot. És ha a kérdést átfogalmazom, mondjuk pingvinnel a főszerepben?
Mielőtt elkezdenénk mosolyogni, kijelentem, igenis van ilyen. Egy weboldalon szokatlan állat kézbesíti kedvesünknek, barátainknak szánt üzenetet, melyen bizonyára sokan meglepődnek.

Ez az oldal a www.paperboy.nl címen érhető el.



Üzen a pingvin
Hófödte magas hegycsúcson tűnik fel egy pingvin - mintha valami természetfilmben gyönyörködnénk. Majd egy lendületes ugrással nekiiramodik a lejtőnek. Csúszik, kanyarodik, suhan a havas hegyoldalon. Tollas barátunk addig kering a lejtőkön, míg valami ki nem kerekedik belőle. A végeredmény: meglepő, de mindenképpen aranyos üzenet a hóba vájva, keresztül a hegyoldalon.
Remek mulatság, gondolhatnánk, de mire is jó? Például arra, hogy szájbertestvéreinket, internetes ismerőseinket meglephessük valamilyen ötletes üzenettel.
A szöveget ugyanis mi magunk adjuk meg, amiből a rendszer elkészíti a hóba írt szösszenetet, megspékelve az indító animációval, miképp a pingvin szépen átsiklik a betűkön, bevésve a fehér hegyoldalba a megadott szöveget.




Lássuk csak, hogy is működik ez a gyakorlatban!

Miután felkerestük a kedves kis állat weboldalát, és megismerkedtünk a bevezető animációval, a kép alatt lévő Create your own message szöveg melletti mezőbe beírhatjuk üzenetünket. A formázásra nem sok lehetőség kínálkozik, a karaktereken kívül mindössze szív (a # beírásával) illetve csillag (= jel beírásával) helyezhető el.
A Create gombra klikkelve elkészül a mű, egy hivatkozás formájában. Ezt a linket kell elküldenünk a címzettnek e-mailben, chaten, vagy bármilyen más elektronikus formában. Illetőleg erre a linkre kattintva mi is megtekinthetjük a fantáziadús kreálmányt.

Ne lepődjünk meg azon, ha a link elmailezését követően ismerőseink, akiknek küldtük, vigyorgó szmájlikkal teli válaszlevelet küldenek. Ennyire egyszerűen és gyorsan még nem lehetett tréfás üzenetet küldeni, hiszen a végeredmény magáért beszél.
Apró negatívum, hogy a link elküldéséről magunknak kell gondoskodni, valamint a szöveg formázásának, és a magyar ékezetes karaktereknek a hiánya is azt sugallja, van még mit fejleszteni a rendszeren.
De mivel a pingvin aranyos, tök jól csúszik fekete-fehér ruhájában a havas hegyormokon, valamint kipróbálni nem kerül semmibe, csak ajánlani tudom. Egy próbát mindenképpen megér, és ki tudja, talán még csiszolnak a fejlesztők a fent említett hiányosságokon is.

-K.I.
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Két légy ácsingózik egy nagy adag lócitromon. Az egyik szellent egyet. Erre a másik ránéz:
- Ne gusztustalankodj már itt nekem! Nem látod, hogy eszem???
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!