Várjuk már a Windows 7-et!

Az új operációs rendszer bemutatója vészesen közeleg: már nem kell sokat aludni, és elérkezik az október 31-i bemutató a Sportarénában. Mi is ott leszünk. A Microsoft elkészült az XP móddal is.
Hirdetés

XP módEgész napos programnak ígérkezik az október 31-én tartandó Windows 7 bemutatója a Microsoft Magyarország szerint. Az egész napos show-t a Papp László (Budapest) Sportarénában rendezik, ugyanekkor, ugyanitt lesz a Budapest Gameshow is. A show-n a Microsoft Magyarország szakemberei mutatják be az elkészült operációs rendszert.

A bemutatón mi is ott leszünk és lapunk hasábjain beszámolunk a látottakról.

Közben közzétették, hogy elkészült az XP mód is az új Windowshoz, melyről tegnap számolt be a szoftvercég.

A funkció szerepe már régóta ismert, a vállalatok Windows 7-re váltásának szorgalmazására készült, és kizárólag a felsőbb kategóriájú licenszekhez telepíthető (Professional, Ultimate, Enterprise). Az XP mód segítségével a Virtual PC-hez hasonlóan virtualizált környezetben futtathatjuk az XP SP3-as szervizcsomagját - a licenszet a program magában foglalja. Ám nagy különbség a többi virtualizációs megoldásokhoz képest, hogy gyakorlatilag a gazdagépbe "fésülve" találhatjuk meg az alkalmazások ikonjait, és a kompatibilitásra nem hajló alkalmazásokat a Windows 7-re telepített szoftverek mellett futtathatjuk. Fontos megjegyezni, hogy csak harveres virtualizációra képes hardveren használható, igaz, a közelmúltban megjelent erőforrások jelentős része már ezt alapból támogatja.

A funkciót a Microsoft azon vállalatok számára fejlesztette, akik olyan alkalmazásokat használnak, amivel az XP-7 váltás nem zökkenőmentes. Természetesen ezzel a lépéssel szorgalmazzák a már igencsak korosnak mondható nyolcéves rendszer nyugdíjazását. Számos vállalat ugyanis csak XP-n, vagy Internet Explorer 6-on futó szoftvereket használ még mindig.

Hamarosan várható egy nagy Windows 7 teszt is, mindenre kiterjedő vizsgálatnak vetjük alá a kiadás küszöbén álló, már így is nagy népszerűségnek örvendő rendszert.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version