Processzort az alaplapba

A processzor beszerelése az alaplapba sokak szerint nehéz feladat. Azoknak, akik esetleg tartanak a művelettől, letölthetik azt a filmünket, melyben bemutatjuk a procicsere menetét. A cikkben pedig a filmet mutatjuk be.
Hirdetés

A processzor behelyezése nem komoly feladat, de ha valamit elrontunk, akkor akár a processzor tönkremenetelét érhetjük el.Sokan ezért félnek a művelettől. De ha mindenre odafigyelünk, akkor 2 perc alatt megvan az egész.
A filmben látható AMD processzort helyezzük az alaplapon lévő foglalatba. Senkit ne csapjon be: hűtő is kell a procira, bár a filmben mi nem tettünk rá! A hűtőborda felhelyezését egy későbbi filmben mutatjuk be. Ne felejtsük tehát el a bordát se. A teszgép nem let bekapcsolva, nekünk nem kellett bordát tenni a tesztlaborban lévő gépre.

A száraz leírások helyett sokkal jobban illusztrálja a beszerelés teljes menetét ez a film. Azért néhány fontos dolgot itt is leírunk.
A processzor beszerelésénél az alábbiakra érdemes nagyon odafigyelni:


  • A processzor nyíllal jelölt sarka (lásd a filmet) pontosan a foglalaton jelölt rész felé essen. A fordítva történő behelyezés nem egyszerű művelet, de ha megtörténik, és bekapcsoljuk a gépet, tönkremehet a processzor vagy az alaplap.

  • A hűtő felhelyezésénél óvatosan járjunk el, mert letörhetjük a processzor sarkait (ettől tönkremehet a proci).

  • Vigyázzunk, meg ne sérüljön a rögzítőkar. Elég merev, törékeny anyagból szokták készíteni az alaplapgyártók.

  • Ha a hűtőborda alján nincs, kenjünk a processzor magjára vékony, egyenletes rétegben szilikon hővezetőt. Lehetőleg ne használjunk ezüstpasztát, mert a magról folyva rövidzárlatot okoz, ezzel tönkre is mehet az alaplap vagy a CPU.

  • Ne siessünk el semmit, óvatosan, figyelmesen dolgozzunk. Vigyázzunk arra, hogy az alapvető sorrendet tartsuk be.

 


Ha az itt leírtak és a videó alapján próbálkozunk CPU-t beszerelni, nem történhet semmi probléma.
Továbbra is várjuk az észrevételeket, kérdéseket, melyre hardveres munkatársaink készséggel válaszolnak.

A videó megtekinthető ide kattintva.


-K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version