A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Nyugdíjba vonul a Windows Live Messenger

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2602
  • · Dátum: 2012.11.07. 19:21
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Microsoft nyugdíjba küldi a több, mint 12 éve útjára indított Messenger szolgáltatását. A felhasználók meglévő fiókjaikkal a Microsoft által megvásárolt Skype segítségével kommunikálhatnak jövő tavasztól.
Hirdetés

A tavalyi Skype-felvásárláskor már tudni lehetett, hosszú ideig nem fog Redmond két, egymásnak konkurenciát állító szolgáltatást üzemeltetni. A Skype nemrég megjelent 6-os verziójával már egyesíthetjük Skype- és Microsoft-fiókunkat, így egy névvel belépve mindkét szolgáltatáson keresztül küldhetünk és fogadhatunk üzeneteket - ezzel a lépéssel gyakorlatilag megpecsételődött a Windows Live Messenger (korábban, még mindig népszerű nevén: MSN Messenger) sorsa.

A Skype tegnapi blogbejegyzésében jelentette be, hogy 2013. elején Kínát kivéve nyugdíjba vonul a Messenger, helyét teljes egészében a Skype veszi át. A Skype már egy ideje képes csatlakozni a Facebook hálózatához, hogy ottani ismerőseinkkel a közösségi oldal weboldalának felkeresése nélkül tudjunk üzenetet váltani, az új verzió a két fiók egyesítését követően már a Messenger szerepét is teljesen átvette, így érthető a lépés.

 

Skype

A Microsoft 1999-ben mutatta be csevegőprogramját, mára több, mint százmillió felhasználója van. A Skype megjelenése előtt hosszú időn keresztül az elsődleges azonnaliüzenetküldő szolgáltatásként tartották nyilván, mára több versenytárssal is összemérték az erejét, de továbbra is erős pozícióban maradt.

A Messenger egykor a legnépszerűbb chatkliens volt, 2009-ben 330 millió aktív felhasználója volt. A userek száma azonban azóta folyamatosan csökkent, jelenleg a hivatalos adat szerint „100 millió fölött” van – eközben a Skype felhasználói bázisa 280 millióra bővült. Elemzők szerint a lépés ésszerű volt, hiszen a két hasonló termék egymás konkurense volt, és a Skype fizetős szolgáltatásaiban nagyobb üzleti potenciál rejlik - írja az IT café.

A váltás mellett szól, hogy a Skype szélesebb szoftveres támogatottsággal bír, hiszen nemcsak Windowson létezik, hanem kiadták Linuxra, Androidra, iOS-re, Symbianra, Windows Phone, ezenkívül rengeteg egyéb céleszközre, mint okostévék, Skype telefonok, PlayStation és sorolhatnánk a támogatott eszközök listáját.

Mivel a váltás "fájdalommentes", minden bizonnyal a felhasználók igen nagy százaléka fog hamarosan végleg áttérni a jövőre végleg elbúcsúzó Messengerről.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Két rendőr járőrözik az erdőben és találnak két bombát. Kicsit tanakodnak, hogy mit tegyenek velük, majd úgy döntenek, hogy beviszik az őrsre. Beteszik a Lada csomagtartójába és elkezdenek hajtani visszafelé. Az egyik megszólal:
- Te Jóska, ne menj olyan gyorsan, még ferobban az egyik!
Mire a másik:
- Nem baj, majd azt mondjuk, hogy egyet találtunk!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!