A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Nyugdíjba vonul a Windows Live Messenger

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3627
  • · Dátum: 2012.11.07. 19:21
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Microsoft nyugdíjba küldi a több, mint 12 éve útjára indított Messenger szolgáltatását. A felhasználók meglévő fiókjaikkal a Microsoft által megvásárolt Skype segítségével kommunikálhatnak jövő tavasztól.
Hirdetés

A tavalyi Skype-felvásárláskor már tudni lehetett, hosszú ideig nem fog Redmond két, egymásnak konkurenciát állító szolgáltatást üzemeltetni. A Skype nemrég megjelent 6-os verziójával már egyesíthetjük Skype- és Microsoft-fiókunkat, így egy névvel belépve mindkét szolgáltatáson keresztül küldhetünk és fogadhatunk üzeneteket - ezzel a lépéssel gyakorlatilag megpecsételődött a Windows Live Messenger (korábban, még mindig népszerű nevén: MSN Messenger) sorsa.

A Skype tegnapi blogbejegyzésében jelentette be, hogy 2013. elején Kínát kivéve nyugdíjba vonul a Messenger, helyét teljes egészében a Skype veszi át. A Skype már egy ideje képes csatlakozni a Facebook hálózatához, hogy ottani ismerőseinkkel a közösségi oldal weboldalának felkeresése nélkül tudjunk üzenetet váltani, az új verzió a két fiók egyesítését követően már a Messenger szerepét is teljesen átvette, így érthető a lépés.

 

Skype

A Microsoft 1999-ben mutatta be csevegőprogramját, mára több, mint százmillió felhasználója van. A Skype megjelenése előtt hosszú időn keresztül az elsődleges azonnaliüzenetküldő szolgáltatásként tartották nyilván, mára több versenytárssal is összemérték az erejét, de továbbra is erős pozícióban maradt.

A Messenger egykor a legnépszerűbb chatkliens volt, 2009-ben 330 millió aktív felhasználója volt. A userek száma azonban azóta folyamatosan csökkent, jelenleg a hivatalos adat szerint „100 millió fölött” van – eközben a Skype felhasználói bázisa 280 millióra bővült. Elemzők szerint a lépés ésszerű volt, hiszen a két hasonló termék egymás konkurense volt, és a Skype fizetős szolgáltatásaiban nagyobb üzleti potenciál rejlik - írja az IT café.

A váltás mellett szól, hogy a Skype szélesebb szoftveres támogatottsággal bír, hiszen nemcsak Windowson létezik, hanem kiadták Linuxra, Androidra, iOS-re, Symbianra, Windows Phone, ezenkívül rengeteg egyéb céleszközre, mint okostévék, Skype telefonok, PlayStation és sorolhatnánk a támogatott eszközök listáját.

Mivel a váltás "fájdalommentes", minden bizonnyal a felhasználók igen nagy százaléka fog hamarosan végleg áttérni a jövőre végleg elbúcsúzó Messengerről.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
A férj izgatottan rohan haza:
- Szia drágám, öltözzél, ötösöm van a lottón!
- Jaj de jó, mégis mit vegyek fel?
- Nekem mindegy, csak húzz már a francba.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!