Novemberben érkezik hazánkba a Samsung Galaxy Tab

A dél-koreai gyártó internetezős táblagépét a T-Mobile hozza először Magyarországra. A kütyüt az Apple iPad megszorongatására tervezte a Samsung.
Hirdetés

Samsung Galaxy TabNovemberben elsőként a T-Mobile kínálatában lesz elérhető a Samsung Galaxy Tab nevű táblaszámítógépe. A hét colos érintőképernyővel szerelt készülék mobiltelefonként is funkcionál. Az Apple iPadjének riválisául szánt masina 7 colos, vagyis 17,8 centiméteres érintőképernyővel rendelkezik, és a Google Android operációs rendszerének 2.2-es, Flashben készült tartalmakat is megjeleníteni képes verzióját futtatja. - írja az [origo] Techbázis.

A Galaxy családba tartozó internetezésre szánt készüléket a szeptemberben megrendezett berlini IFA rendezvényen mutatták be, azóta többször is a szaksajtó figyelmének középpontjába került. A Galaxy Tab 7 colos érintőképernyőt kapott, Google Android 2.2 operációs rendszert futtat. A hátlap alatt egy 1 GHz-es ARM processzor, 512 MB RAM és PowerVR SGX540 grafikus gyorsító található. A Samsung nagysebességű HSPA adatátvitelre képes mobilinternet modemet, WIFI-t, Bluetooth-t és GPS-t is kaptott, így a csatlakozásokkal nem lesz gond. A hátlapi, videokonferencia bonyolítására is alkalmas kamera 3,2 megapixeles. Az adattárolásról beépített 16 vagy 32 GB-os flash memória gondoskodik, mely opcionálisan microSD kártyával bővíthető.

Az alapvetően internetezésre, videochatelésre, filmnézésre alkalmas, 380 grammot nyomó készülék várható ára és díjcsomagjairól egyelőre nincs fogalma a Techbázisnak, igaz, hivatalosan az iPad se kapható itthon, csak "szürkeimport" során juthatunk hozzá.

 

-K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version