A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Modernizációk az Outlook.com háza táján

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3701
  • · Dátum: 2013.05.04. 13:32
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Hotmail utódja számos fejlesztésen esett át az utóbbi időben, ám még jó néhány újítás maradt hátra. Kipróbáltuk a megújult naptárt, az új Androidos Outlook klienst és sorra vettük a többi fejlesztést a Microsoft online szolgáltatáscsomagjából.
Hirdetés

A Hotmail óta óriási fejlesztésen esett át az Outlook.com-ra keresztelt levelezőszolgáltatás, mely a Microsoft-fiók teljes integritását élvezi. A frissített Névjegyek, SkyDrive és Profil is javára vált a közösségnek, ám végre a redmondi fejlesztők az új rendszerhez igazították a Naptár alkalmazást is. Funkcióbeli változás nincs, de eddig is szinte tökéletes volt.

Továbbra is lehetőségünk van például fenntartani az összhangot számos más webes szolgáltatással, többek közt olyan népszerű közösségi hálózatokkal, mint a Facebook, a LinkedIn vagy a Skype. A hangsúly ezúttal is az újragondolt felületen és az általa megvalósuló egyszerűsített kezelhetőségen van. Szinte minden funkció egy kattintásra kerül a felhasználótól, a felület felosztása is elsősorban a tartalomra koncentrál - olvasható a Prohardver hasábjain. Szerkesztőségünk munkatársait már a Naptár új felülete fogadta.

Naptár

Skype az Outlook.com-ban

Az már régóta köztudott, hogy a Live Messenger és a Skype egyesítését követően a Skype, mint alkalmazás vette át a Microsoft azonnaliüzenetküldő (IM) és hang-videocsevegés funkcióit, így aztán számos platformon újult meg a népszerű alkalmazás.

Skype

A Microsoft tegnap jelentette a Skype hivatalos blogján, hogy az Egyesült Királyságban élő Outlook.com felhasználók számára lehetővé tette Skype hívások indítását közvetlenül a levelezőből. A bejegyzés szerint heteken belül Németországban és az Egyesült Államokban is aktiválják a szolgáltatást, és néhány hónap múlva már az összes Outlook.com felhasználó Skype-olhat, miközben levelezését intézi - írja cikkében az IT café.

Ehhez egy plugin-ra lesz szükség, mely a legelterjedtebb böngészőkre letölthető. Az IT café szerint jelenleg Explorerre, Chrome-ra és Firefoxra érhető el a beépülő.

Kétlépcsős bejelentkezés

A Google-fiók tulajdonosoknak nem hangzik ismeretlenül a kétlépcsős azonosítás, melynek lényege, hogy a klasszikus felhasználónév-jelszó páros mellett egy harmadik azonosító megoldással szolgálják a biztonságot. Ez utóbbi leggyakrabban egy sms-ben érkező kód, de lehet fizikai token, e-mail vagy mobilos kliensprogram által generált azonosító is. A Microsoft is bevezette a napokban a fokozott biztonságot.

Kétlépcsős azonosítás

A kétfaktoros azonosítás továbbra sem lesz kötelező, ez csak egy lehetőség azok számára, akik nagyobb biztonságban szeretnék tudni adataikat - aki szeretné, ezen az oldalon kapcsolhatja be. Az emelt biztonsági szintű autentikációhoz továbbra is kell a felhasználói név és jelszó, valamint egy azonosítókód, amelyet a Microsoft igény szerint emailen vagy SMS-ben küld meg. Emellett a Google-hoz hasonlóan lesz egy okostelefonon futó "autentikátor" alkalmazás, amely szoftveres tokenként működik és elsősorban akkor hasznos, ha a felhasználó valamiért nem tud emailt vagy SMS-t fogadni. A szoftver feltehetően a PhoneFactor tavalyi felvásárlásával megszerzett technológiára épül - írja a HWSW.

Kipróbáltuk, de sajnos egyelőre összekapcsolt fiókokkal nem működik a szolgáltatás, a kétlépcsős azonosítás bekapcsolása előtt azokat szét kell választanunk.

Megújult Androidos Outlook.com kliens

A borzasztóan elavult felületű régi helyett néhány napja Windows Phone-stílusúra frissült az Androidra letölthető Outlook.com levelezőkliens. Funkciók terén csak a legszükségesebbek kerültek bele, mint pl. a megjelölés, vagy a mappák hatékonyabb kezelése, de a letisztult új felület a legszembetűnőbb. Rövid tesztünk során alapvetően kényelmesnek találtuk az új levelezőt, ám van még hová fejlődnie. Jó lenne, ha a következő verziókban megjelenne a Gyorsnézetek névre hallgató címkézés - ami az Androidos Gmailben remekül működik -, továbbá magyarul beszélő felületnek is örülnénk. Ezen kívül a beállítások között feltűnhetne az egy hónapnál régebbi levelek előbányászása, kereshetősége is. Bízunk benne, hogy ezeket a hiányosságokat Redmonban is fontosnak találják és az újítások nem állnak le.

Outlook.com Android

 

- K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Két tengerész barkohbázik.
Egyik kérdi:
- Szőrös?
- Nem - mondja a masik.
- Akkor rum!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!