A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Megjelent az Internet Explorer 9 kiadásra jelölt változata

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2717
  • · Dátum: 2011.02.11. 20:55
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Magyar nyelven is letölthető az Internet Explorer 9 RC. Az új böngésző letisztultabb, gyorsabb és még felhősebb lett, viszont csak a Windows 7-et és Vistát futtató PC-kre telepíthetik a felhasználók.
Hirdetés

IE 9 RCTegnap megjelent az Internet Explorer 9 kiadásra jelölt (RC) verziója. A magyar nyelven is ingyenesen elérhető tesztváltozatot a Microsoft Connect közösségtől érkezett több mint 17 ezer visszajelzést figyelembe véve véglegesítették, és többek között egy, a felhasználókat védő új biztonsági funkcióval bővítették ki. Az RC ún. feature complete kiadás, azaz az összes olyan szolgáltatást és funkciót tartalmazza, amely a néhány hónapon belül érkező végleges változatban megtalálható lesz -hozta le mai cikkében az IT café.

A Microsoft ismét hozta a kötelezőt: böngészője gyorsabb, letisztultabb és felhasználóbarátabb lett elődjénél, a jelenleg legelterjedtebb Windows-platformokon kivétel nélkül elérhető IE 8-nál.

Redmond a szabványkövetés minden eddiginél szigorúbb megvalósítását ígérte böngészője fejlesztésekor, így természetes, hogy a HTML5, a CSS3 és az SVG natív támogatása is helyet kapott a forráskódban. A webes HD videók lejátszásában a grafikus processzor sebességére is támaszkodik, így elvileg gördülékenyebb videómegjelenítést várnak a fanatikusok.

Csiszoltak a kezelőfelületen is, például az értesítések kezelésén vagy a weboldalaknak az Asztalra való letűzésén. A geolokációval, szemantikus címkékkel és a WebM-videók támogatásával bővítették a böngésző HTML5-kompatibilitását, illetve bevezették az ún. Tracking Protection technológiát - idézi az IT café a hivatalos Microsoft-közleményt. Az értesítési sáv átkerült az alsó traktusba, így pl. a kiegészítők állapotáról ezentúl az alsú részen kapunk információkat. Az új böngésző nagyban épít a webfejlesztőkre is, a legtöbb funkció Windows 7-et futtató gépen lesz elérhető.

Internet Explorer 9

Akik a bétát már kipróbálták, bizonyára megismerkedtek az új Explorer legfőbb grafikus módosításain. Az új külsőhöz új logó dukál, mely a 7-es és 8-as logó formavilágát követi, viszont a 3D hatású E betű helyett a visszafogott hatást sugalló lapos kezdőbetű és a harsány kék színt leváltó halványabb színvariáns került az új emblémába. A béta egyik újdonsága az egy sorban található címsor/keresőmező és fülsor is megbontható, így akinél új sorba kívánkoznak a lapfülek, egyetlen kattintással változtathat a bétaváltozat elrendezésén. A dizájn amolyan chrome-osan egyszerű, de a grafikusok munkájára egyetlen panaszunk sem lehet, hiszen tetszetősre csiszolta a Microsoft a 9-es IE-t.

Igaz, az Internet Explorer 9 RC-t nyugodtan telepíthetik az otthoni felhasználók is, e verziót Redmond inkább a webfejlesztők figyelmébe ajánlja, így lehetőséget adva a honlaptulajdonosoknak, hogy weboldalaikat hozzáigazíthassák a hamarosan megjelenő végleges változathoz.

A böngésző letölthető magyar nyelven Windows 7 és Vista operációs rendszerekre 32 és 64 bites változatban is a termék weboldalán.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Lakatlan szigetre vetődik egy hajótörött lány. Hamarosan kiderül hogy a szigeten Robinson módjára már évek óta él egy öreg zsidó. A lány nagyon elkeseredik, de a zsidó megnyugtatja:
- Nem olyan rossz itt! A tenger ellát halakkal, a fák gyümölcsel, a forrás vízzel. Minden megvan amire szükség lehet.
- Azért én tudok adni valamit, ami évek óta hiányozhat magának.
Az öreg zsidó szeme felcsillan:
- Van magánál macesz?
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!