A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Megjelent a SkyDrive hivatalos kliensszoftvere

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 4276
  • · Dátum: 2012.04.28. 16:34
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Microsoft nemcsak megújította népszerű tárhelyszolgáltatását, de kiadta saját kliensét is asztali számítógépekre. Változott az elérhető tárterület mérete is. Az időzítés jó, épp pár nappal előzte meg a konkurens Google új felhőtárhelyét.
Hirdetés

A Microsoft a napokban nyúlt bele rendesen a SkyDrive elnevezésű szolgáltatásába, és emellett kiadta a hivatalos klienst PC-re Macintosh-ra is. A kliens véleményünk szerint egyelőre elég egyszerűen működik, leszedi a tárhely tartalmát, és másoláskor az új fájlokat fel is tölti. Örültünk volna, ha csak az általunk kijelölt fájlok kerülnek fel, illetve le a számítógépünkre, feleslegesnek érezzük mind a 25 gigabájt tárterületet minden gépünkön külön-külön is tárolni.

Persze egyelőre nem lehet okunk panaszkodni, biztosra vesszük, hogy a későbbiekben Redmond csiszol a szoftveren és egyre jobbá válik (ahogy maga a SkyDrive is egyre jobb és használhatóbb lett).

A SkyDrive hivatalos alkalmazásai számítógépre és mobileszközre letölthető a Microsoft weboldaláról.

Fájljainkat így a telepítést követő szokásos adminisztráción túlesve elérhetjük a Sajátgépből, egérrel (fogd és vidd módszerrel) bővíthetjük a szerveren lévő adataink tartalmát. Az új kliensalkalmazás nem ért váratlanul, a Microsoft már korábban beharangozta, hogy a készülő Windows 8 operációs rendszer Metro felületében fontos hangsúlyt kap a felhő, de ez alól nem lesznek kivételek az elődök sem. A számítógépről feltölthető méret fájlonként 2 GB-ra, míg webes felületen korábban 300 MB-ra emelkedett.

SkyDrive Sajátgép
Beépül a Sajátgépbe a felhős tárhelyünk

Mostantól 7 gigabájt ingyen

Kellemetlen lehet a rendszerbe újonnan regisztrálóknak, hogy az eddig elég barátinak tartott 25 GB helyett ingyen csak hetet kapnak. A korlátozás érvényes a már meglévő felhasználóknak is, ám ők még egy ideig egy kattintással visszakaphatják a 25-öt ingyen és bérmentve.

Aki nem elégszik meg az ingyen mérettel, további gigabájtokat vásárolhat némi előfizetési díj fejében, a bal oldali menü alján található "Tárterület kezelése" menüpontban így nemcsak extra kapacitást vásárolhatunk, de a korábban regisztrált tárhely új, 7 GB-os limitjét is visszaállíthatjuk 25-re (érdemes is, amíg lehet).

SkyDrive tárterület
Itt állíthatjuk vissza a 25 GB-os limitet vagy vehetünk további gigabájtokat

A szoftvervállalat a méretcsökkentést azzal indokolta, hogy a felhasználók igen nagy része, 99,4 százaléka az új limitnél is kevesebb adatot tárol a fiókjában.

-K.I.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
- Mondj egy téli zöldséget!
- Síparadicsom.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!