Már tudjuk: októberben jön a Windows 7

A Microsoft hivatalosan is bejelentette: október 22-én lesz a Windows 7 premierje, a magyar verziók pedig október 31-től kaphatók.
Hirdetés

A tegnapi Computex kiállításon a Microsoft hivatalosan is bejelentette a Windows 7 piacra kerülésének dátumát. A bejelentés szerint jövő hónap végén, júliusban elkészül a gyártásra kész verzió (RTM - release to manufacturing) és október 22-én már a boltok polcain lesz a Windows Vista utódja. Az IT Café közlése szerint a magyar verziók a premiert követő egy hónapon belül várhatók.

A várva-várt operációs rendszer piacra kerülését a Microsoft midaddig titkolta, míg a fejlesztések során a tartható megjelenésre esélyt nem látnak, úgy tűnik, ez az idő elérkezett, és a sok újdonságot ígérő Windows 7 megjelenési dátuma véglegesnek ígérkezik. Nagyjából ekkortól kapható a szerver változat is, mely a Windows Server 2008 R2 nevet viseli.

Október 22-én már boltok polcain lesz a Windows 7A Microsofthoz közel állók, illetve a célközönség is reménykedett abban, hogy a karácsonyi szezonra már kapható lesz az új Windows, az októberi -- illetve a magyar változat novemberi -- piacra kerülésével ez az álom beteljesülhet, ajándékozhatunk Windows 7-et karácsonyra (akár magunknak is).

A fejlesztés az utóbbi időben igen jó ütemben haladt, igen pozitív visszajelzésekről értesült a Microsoft is, hiszen már a béta, illetve azt követően az RC -- release to candidate, azaz kiadásra jelölt -- verzió is elnyerte a felhasználók bizalmát és elismerését. A májustól elérhető RC-t stábunk is kipróbálta -- igaz a bétát is --, mint feliratkozott felhasználót, minket is értesített a Microsoft a nyilvános elérhetőségről.

Egyelőre lesz időnk még a Release Candidate-tel tesztelgetni, ismerkedni, hogy majd már igazán rákészülve várhassuk a végleges verzió premierjét, és elismerően nyilatkozhassunk mi is: megkaptuk az XP méltó utódját (itt most elnézést kérünk a Vistát pártoló felhasználóktól).

Aki hozzánk hasonlóan eljátszadozik az RC-vel, jövő június elsejéig teheti meg, de erre az operációs rendszer már márciustól észrevehető módon emlékezteti a felhasználókat.

 

Frissítés - 2009.06.27.

A magyar verzió október utolsó napján, 31-én jelenik meg, jelenlegi információink szerint.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version