A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Letölthető a végleges Thunderbird 3

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2897
  • · Dátum: 2009.12.13. 16:06
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Elég jelentős késéssel, de a hét közepe óta magyar nyelven is letölthető a Mozilla Thunderbird legújabb, 3-as verziója, mely az első tesztek alapján méltó utódja lesz a sokáig tündöklő 2-esnek.
Hirdetés

Ahogy azt korábbi cikkünkben beharangoztuk, év végére csak megjelent a Thunderbird 3 végleges változata.

A bétához képest vajmi változás történt, és bár vannak hiányosságai, van ami itt-ott nem tetszik, alapvetően mégiscsak jól sikerült az új levelezőprogram.

Mozilla Thunderbird 3
Mozilla Thunderbird 3

 

Az eredetileg november végére tervezett szoftver végülis december elején jelent meg, de mint azt bizonyára sokan tudják, ez a Mozillánál nem meglepő. A szoftvercég szerint ugyanis "akkor jelenik meg egy új verzió, ha kész lesz". Reméljük, hogy mint a Firefoxnál, a Thunderbird-nél is megállja majd a helyét a kijelentés.

Számos újítás debütál az új szoftverben, melyek közül kétségtelenül a füles felhasználói felület a legszembetűnőbb. Ezeken túl intelligens postafiók hozzáadás, a Firefoxból ismert kiegészítőkezelő, összegzett mappanézet, a SmartFolders, gyorsabb, hatékonyabb keresés, és számos biztonsági fejlesztés került a levelezőbe.

A kezdő felhasználónak jó hír, hogy új postafiók felvitelnél a levelező megpróbálja magától kitalálni a szükséges beállításokat, tesztünk során minden esetben jól ismerte fel pl. a bejövő kiszolgáló, vagy a felhasználói név adatait. Emellett persze a korábbiakhoz hasonlóan teljesen manuális beállítás is engedélyezett a gyakorlottabb user számára.

A levelek, mappák megnyithatók, sőt meg is nyílnak külön füleken, mint ami a szoftvervállalat böngészőprogramjából már jól ismert. Az egyes keresési feltételek mappaként is elmenthetők, több mező alapján képes a megfelelő üzenetet megkeresni, valamint a folyamat sokkal fürgébb az előd megoldásánál, hiszen az indexelésnek hála szinte azonnal megjelennek a releváns találatok.

Szintén Firefox-alapötlet, hogy a feladók mellett megjelenő kis csillag ikonnal azonnal menthetők a címjegyzékbe (a böngésző azonnal könyvjelzőzi az aktuális lapot a lenyomott csillag hatására), így ismerőseinket kényelmesebben vehetjük fel, és sok időt spórolunk a felesleges kattintások elhagyásával.

Bár nekünk nem tetszettek az ormótlan gombok az üzenet betekintő ablakában, az újítások általánosságban előnyére váltak, már csak abban reménykedünk, hogy a korábbi kiegészítők kompatibilis változatai is rövidesen megérkeznek.

A Thunderbird magyar nyelven letölthető a Mozilla Messaging weboldaláról Windows, Mac és Linux alá is.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Megy Lucifer a pokolban, őrjáratot tart. Az első állomáson az oroszok elkárhozott lelkeihez megy. Azok ott főnek egy üstben. Az üst mellet kiírás: "Az üstből kimászni tilos!" Mégis több fegyveres őr áll mellettük állandó készenlétben. Kérdezi lucifer hogy mi van itt? Mondják az őrök, hogy itt főnek az oroszok és ezek csak az erőszakból értenek. Jön a következő állomás: főnek a németek ugyanaz a kiírás: "Az üstből kimászni tilos!" Sehol egy őr se... Lucifer elkapja az illetékest hogy mi az hogy itt nincsenek őrök. Erre az illetékes: - Itt főnek a németek, ezek törvénytisztelő népek, betartják a szabályt. Következnek a magyarok: se tábla, se őr, semmi. Kérdezi lucifer hogy ez meg mi. Mire az illetékes: - Óóó... hát itt főnek a magyarok, itt ha egy ki akar mászni, másik tíz ráugrik és vis* * *ántja.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!