Letölthető a Microsoft Security Essentials 2.0

A Microsoft ingyenes vírusvédelmi szoftverének legújabb változata megérett a kereskedelmi forgalomra, csütörtök óta magyar nyelven is elérhető.
Hirdetés

A Microsoft Security Essentials tavaly Å‘sszel kezdÅ‘dött, eddig töretlen sikere szinte garancia a továbbfejlesztett kettes verzióra is. Az egyszerű, ám az átlagfelhasználó számára tökéletes vírusvédelmi alkalmazás elsÅ‘ verziója igen népszerűre sikeredett, fÅ‘leg az egyszerű használata, kiváló védelmi megoldásai, a Windowsból is ismert automatikus frissítése és nem utolsósorban kis erÅ‘forrásigénye miatt vált a felhasználók kedvencévé. A Microsoft nem tervezte a kereskedelmi vírusölÅ‘k kunkurenciájának, hanem mindenki számára elérhetÅ‘ minimális védelmet álmodott meg a redmondi szoftvervállalat.

Gyorsabb és továbbfejlesztett utód már magyarul is

Az új verzió nem sokban különbözik elÅ‘djétÅ‘l, a kinézet is csak színezetében frissült. A 2.0 júliustól elérhetÅ‘ bétáját bárki letölthette és kipróbálhatta, igaz csak angol nyelven. A tegnapelÅ‘tt megjelent végleges kiadás már magyarul is tud, az ígéretek szerint gyorsabb, netes támadásoktól hatékonyabban véd és az 1.0-nál is kevesebb erÅ‘forrást igényel a PC-tÅ‘l. Az otthoni és céges hálózatokról való támadásoktól XP-n nem, de Vistán és Windows 7 alatt is véd. Ahogy 1.0 esetén is, automatikusan letölti és telepíti a frissítéseket, akár a Windows Update segítségével is, továbbá beállítható a gép rendszeres vizsgálata.

Microsoft Security Essentials 2.0

Letöltés és telepítés

A Microsoft Security Essentials 2.0 magyarul is elérhetÅ‘, letölthetÅ‘ Windows XP-re 32 bites, Vista és 7 rendszerekre 32 és 64 bites változatban is. Telepítés elÅ‘tt el kell távolítanunk a gépen lévÅ‘ 1.0 vagy 2.0 béta verziókat, különben a feledékenyégünkre hibaüzenettel figyelmeztet a telepítÅ‘. A szoftver csak eredeti Windowsra installálható.

A szoftver valamennyi változata letölthetÅ‘ a hivatalos weboldalról vagy az [origo] Szoftverbázisból is.

 

- K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version