A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Kipróbálható a Firefox 4 legújabb bétája

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2789
  • · Dátum: 2010.08.28. 11:37
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A hatalmas érdeklődésre számot tartó Firefox 4 legújabb tesztváltozata már elérhető azok számára, akik kíváncsian várják a Mozilla novemberben megjelenő böngészőjét.
Hirdetés

FirefoxA Mozilla blogjában augusztus 24-én tette közzé, hogy letölthető az aktuális béta, melyben több, a végleges verzióban megjelenő újítást is elérhetővé tettek. A legnagyobb dobás kétségtelenül a beépített szinkronizáció.

A Firefox Sync minden telepített böngészőben naprakészen tartja a könyvjelzőket, jelszavakat, keresési és böngészési előzményeket, valamint a mentett jelszavakat és űrlapadatokat. E funkció használatával akár szükségtelenné válhat az Xmarks kiegészítő használata, mely jelenleg a legnépszerűbb a több gépen használt adatok szinkronizálásában (az Xmarksról írt cikkünket itt olvashatja). Az adataikat féltők számára jó hír, hogy a Sync titkosítja a kényelmes felhasználó valamennyi adatát.

 

Csoportosítható lapok

A munkára és privát böngészésre is Firefoxot használók kényelmére csoportosíthatjuk a különböző lapokat, különválasztva például a munkára használt füleket, vagy a közösségi szájtok, vagy a fontosnak tartott, későbbi elolvasásra szánt oldalak lapfülei. Bizonyára mindenki számára ismerős az a helyzet, mikor a rengeteg fül elborítja a Firefox felső tájékát. E sorok írójának munka közben nem ismeretlen az akár 15-20 böngészőfül is, pedig nem beszélünk extrém lapfogyasztásról.

 

Mini fülek

A gyakran látogatott oldalak könnyebb elérhetőségére több módszer is született már, a legklasszikusabb könyvjelzőzéstől az intelligens címsor használatán át a gyakori lapok állandó elmentéséig. most egy újabb lehetőséget kínál a Mozilla a mini lapok használatával. A gyakori oldalak két kattintásával ikonná tudjuk alakítani, így egyrészt kevesebb helyet foglalnak az állandóan nyitva tartott oldalak, másrészt külön csoportban jelennek meg, ikonjukkal elkülönülve a többi oldaltól.

Firefox 4

Újdonságok tárháza

A Mozilla látványtervei szerint a mérnökök már a korábbiakban is az egyszerű, letisztult, minimalista felületet részesítették előnyben, mi sem bizonyítja jobban a létjogosultságát, hogy éppen a felhasználók jelezték, mennyivel jobb lesz az egyszerű, lényegretörő dizájn, továbbá a Google Chrome melletti egyik nagy érv az egyszerű felület. Az új dizájn a lényegi elemeket tartja az ablakban, az összes többi funkciót egy jól látható narancssárga Firefox gomb alá rejtették a fejlesztők.

Természetesen jelen esetben is gyorsabb Javascript működést ígér a Mozilla, ezen felül grafikus gyorsítást, stabilabb és gördülékenyebb Flash futtatást.

Az [origo] Techbázis cikke már most nyugodtan javasolja a Firefox 4 bétáját általános használatra, stabilitása már elérte azt a szintet, hogy elsődleges böngészőként ne kelljen a lefagyásoktól tartani. Aki sok, számára fontos kiegészítőt használ, még érdemes várnia, hiszen a kiegészítők Firefox 4-hez igazítása még eltart egy ideig, így nagy eséllyel a jelenlegi pluginek még nem használhatók a béta verziójú böngészőben.

Nem véletlen az óriási várakozás, hiszen tényleg sok újdonságot tartogat a legújabb verzió, igaz ezek közül néhány vagy kiegészítővel, vagy más böngészőből már elérhető volt eddig is. A Mozilla már már védjegyének számító csúszásával pedig tovább ingerli a már így se kicsit felcsigázott nagyközönséget.

Mi már nagyon várjuk az elkészült négyest!

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó linkek
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Egy éjjszakára bezárnak egy ketrecbe egy kecskét, egy kést, 5 szelet kenyeret, és egy doboz vajat.
Reggelre eltűnik egy szelet kenyér és a vaj. Mi történt az éjjel ?


A kecske éjjel mekkent egyet !
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!