A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Hasznos újítás a Windowsos és Androidos SkyDrive-ban

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 3708
  • · Dátum: 2012.11.17. 11:12
  • · Rovat: Hírek
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Amióta idén konszolidálta a Microsoft a saját felhő szolgáltatását, egyre jobb a SkyDrive mind PC-s, mind mobilos környezetben. Apró, de annál hasznosabb újdonságok érkeztek.
Hirdetés

Akinek telepítve van a Windowsos SkyDrive, nincs is külön teendője: a frissítésről csak egy felugró buborékban fog értesülni arról, hogy a SkyDrive kliense az előző másodpercekben frissült.

A PC-s kliens legfontosabb újdonsága már a Windowsos megjelenéskor fájó pont volt, ráadásul a konkurens Google Drive már a megjelenésétől kezdve tudta: bizonyos mappák kihagyása a szinkronizálás alól. Alapértelmezésként továbbra is a teljes szinkronizáció él, de a beállítások egy nem elrejtett fülén kiválasztható, hogy a szerver és a PC között bizonyos mappák szinkronizálás alatt álljanak, míg másokat csak a szerver tartalmazzon. Ez utóbbi esetben mobilon vagy a webes felületen érhetők el a maradék fájlok és mappák.

SkyDrive

Az Androidos verzió is hiánypótló volt megjelenésekor még akkor is, hogy bizonyos alapszolgáltatásokat nem tudott. Ilyen banális hiányosságot, a fájlok átnevezését pótolták most, valamint nemcsak képek és videók feltöltésére van mód a kliensen belül, hanem egyéb fájlok is betallózhatók. Nyilvánvalóan az utóbbira eddig is volt lehetőség, ha másik alkalmazásból küldés/megosztás funkcióval adtuk meg célként a SkyDrive-ot, de aki kicsit is ismeri az Androidot, az sejthette, hogy ez azért nem megoldás minden helyzetben.

Jó irányba halad a fejlődés, de még mindig van mit fejleszteni. A DropBox pl. régóta tudja a bizonyos fájlok automatikus feltöltését (tipikusan ilyen a kamerával készített képek mappája), jó lenne áthelyezni tárhelyen belül a fájlokat, valamint a video stream ténylegesen is működhetne. 

De nem vagyunk elégedetlenek, bizonyosan majd valamelyik későbbi verzióban a fentiekre is gyógyír érkezik.

-K.I

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Apa a kisfiához:
- Mondd, mit szeretnél kapni karácsonyra?
- Egy Libresse-tampont!
- Hát minek az neked?!
-Tudod, azt mondták a tévében, hogy azzal kerékpározhatok, teniszezhetek, sőt még lovagolhatok is!
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!