Frissíti felületét a Gmail

Kényelmesebb felülettel vértezte fel a Google ingyenes levelezőszolgáltatását. Az új felület egyelőre néhány felhasználónak érhető el, de heteken belül minden felhasználó megkapja.
Hirdetés

Kényelmesebb, kis ablakban szerkeszthetők az új levelek és a válaszüzenetek is a Gmailben, hiszen szerkesztés közben meg tudunk nézni egy másik levelet, kereshetünk az üzenetek között anélkül, hogy az épp szerkesztett levelünket be kellene zárni.

Az új üzenet az ablak jobb szélén jelenik meg, kisebb, kompaktabb, de a levéllista előtt, míg válaszolni az eredeti üzenet alatt tudunk egy beérkező e-mailre. Az üzenetváltás így inkább a chat-re emlékeztet, sem mint e-mail írásra.

Gmail

Az újítással a címzettek kiválasztása is kényelmesebb lesz, mivel gépeléskor azonnal, képpel fogja a Gmail felkínálni a javaslatokat a meglévő címzettek közül. A címzetteket "fogd és vidd" módszerrel mozgathatjuk a különböző címzések között (címzett, másolatot kap, titkos másolatot kap).

Gmail

Miután finomítottak a mérnökök az új funkción, minden felhasználó számára is elérhetővé teszik az új szolgáltatást - írja tegnapi bejegyzésében a Google hivatalos blogja.

A Google újítása egyben az e-mailezés megújításának is tekinthető. A cég legutóbb a végül bezárt Google Wave-ben próbálkozott meg hasonlóval, a mostani, finomabb kísérlet ígéretesebbnek és praktikusabbnak tűnik - emlékezik vissza cikkében a HVG internetes portálja.

-K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version