A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

E-vonatjegy: már nem kell kinyomtatnunk a MÁV-Start jegyeit

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2871
  • · Dátum: 2016.11.12. 13:16
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A vasúttársaság belföldi vonataira szóló, otthon nyomtatott jegyeket már bemutathatjuk okostelefonon, laptopon, tableten, de akár okosórán is, papírra nyomtatás nélkül.
Hirdetés

Az Otthon nyomtatott jegy 2016. november 10-től e-vonatjegyként él tovább, megváltozott felhasználási feltételekkel - írja közleményében a MÁV-Start Zrt.

MÁV-Start: otthoni vonatjegy vásárlás

A vasúttársaság már 2011 óta biztosít internetes jegyvásárlási lehetőséget a belföldi vonalakra, az így megvett vonatjegy terminálból átvett vagy otthon kinyomtatott jegyet kellett bemutatni a vonaton. 2012 óta a csak feláras (IC) vonalakra szóló jegy elektronikusan is bemutatható.

Ez utóbbit terjesztették most ki minden belföldi vonatra, így az interneten megvett, otthon nyomtatható jegyet vagy papírlapra nyomtathatjuk, vagy a megfelelő paraméterekkel rendelkező elektronikus eszközön megjelenő QR-kódot olvassa le a jegykezelő.

Az e-vonatjegy kijelzőről történő bemutatását akkor javasoljuk, ha készüléke képes a QR-kódot legalább 160x160 képpont méretben megjeleníteni. Ha az e-vonatjegyet kinyomtatja, jegyét fehér, vagy natúr színű A/4-es lapra, méretváltoztatás nélkül nyomtassa ki. Kérjük, ügyeljen a jegyen szereplő adatok és a vonalkód olvashatóságára. Ha a vonalkód nem olvasható, a rendszer a jegyet nem ismeri fel. A sérült, szennyezett, olvashatatlan jeggyel utazót jegy nélküli utasnak tekintjük; ekkor a menetdíjon felül pótdíjat is meg kell fizetni - fogalmazza meg a részleteket a közlemény.

Az Origo cikke szerint rendkívül népszerű a neten vásárolt vonatjegy, a portál szerint a teljes jegyvásárlás 7,5%-át teszi ki az internetes vásárlás. Minden bizonnyal a nyomtatásmentes e-vonatjegy még tovább strófolja ezt, hiszen kényelmesen, sorbanállás nélkül válthatjuk meg jegyünket, emellett az sem elhanyagolható, hogy a felesleges nyomtatással a környezetünkre rótt terheket enyhíthetjük.

- K.I.

 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Vámpírok beszélgetnek a sörözőben, egy kicsit be*nak, és elkezdenek gizdázni egymás előtt. Az első kirepül az ablakon, 10 perc múlva vissza jön, véres a szája. A többiek elismerőn kirdezik tőle : Na Mi történt haver?
-Hú. hát látjátok ott messze a ködben azt a házat.
-ja. látjuk
-na bementem, ott volt 3 ember, mindnek kiszívtam a vérét.
A többiek büszkén rendelnek neki egy nagy korsó vért, és tovább iszank. Kicsit később a másik vámpír is kirepül a szürkeségbe, majd 20 perc múlva vissza tér, és csupa vér az arca.
- Na mi volt?
- uuu. látjátok ott mesze azt a korházat?
- igen...
- na bementem. Mindenkinek kiszívtam a vérét. ápolókna, betegeknek, mindenkinek.
A többiek rögtön rendeltek neki: na egy korsó vért a haverunknak... és iszna tovább, míg végül a harmdik vámpír is kirepült az ablakon a szürke félhomályba.
Várnak, várnak, eltelik egy óra... kettő. mire vissza tér, és csuron vér az egész feje a ruhája és minden hol véres.
A többiek... húúú haver, veled meg... na mesélj.
- hát... látjátok ott a távolban azt a villanyoszlopot?
- ja, látjuk igen.
- na!
én nem láttam.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!