A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S5

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2440
  • · Dátum: 2014.02.24. 21:32
  • · Rovat: Mobil
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
A Mobile World Congress rendezvényen, Barcelonában mutatta be a Samsung idei csúcskészülékét. A sajtótájékoztatót élőben követtük a dél-koreai gyártó YouTube csatornáján.
Hirdetés

Az év első várva-várt eseménye, a Galaxy S5-öt bemutató sajtótájékoztató, az Unpacked 5 eseményeiből elevenítünk fel néhány kulcsmondatot. Sajnos személyesen nem lehettünk jelen, de a hivatalos élő adást végignéztük, az ott elhangzottakból csemegézünk.

A sajtótájékoztatót prezentáló dél-koreai szakemberek bevezetésképp a Galaxy S széria előző tagjairól tettek említést. Mint megtudtuk, eddig 200 millió készülék talált gazdára a készülékcsaládból összesen.

Unpacked 5

Design, kamera, kapcsolatok...

Az S5 megalkotásához közvéleménykutatás útján kérték ki az emberek véleményét, és az új készüléket övező kulcsszavak a következők lettek: design, kamera, kapcsolatok, egészség, élet. A készülék ezeken a koncepciókon keresztül próbálja tulajdonosát lenyűgözni, mindennapi életét megkönnyíteni.

Az üdvöske szupergyors LTE-kapcsolatot, 802.11a/b/g/n/ac szabványú WIFI-t és 5,1" Super Amoled kijelzőt kapott. Az elhangzottak között kiemelték a szupergyors, 0,3 másodperces autofókuszt, a fejlett HDR funkciót, valamint a 2800 mAh kapacitású akkumulátort. Ezzel egyébként állítólag 10 órás LTE hálózatos böngészés és 12 órás folyamatos videolejátszás érhető el.

A kijelző Full HD felbontású, hasonlóan az előd Galaxy S4-hez. Magát a dizánjt is leginkább az S4-hez tudnám hasonlítani, bár a recézett hátlap némileg összekeverhetetlenné teszi a két készüléket.

16 megapixel

Igen, ekkora felbontású az új Samsung kamerája, az extrák között helyet kapott a szelektív fókusz névre hallgató új szolgáltatás, mely segítségével koppintásra jelölhetjük ki azt a részt, ami fókuszban legyen (a bemutató alapján a DSLR készülékek mélységélesség beállításához hasonlíthatnánk).

Beépített ujjlenyomat-olvasó és szívritmus érzékelő

Az új okostelefon feloldása az iPhone 5S-hez hasonló újjlenyomat érzékelővel történhet, az olvasó a kijelző alsó részén található. Az egészség és az élet jegyében a LED vaku szomszédságában ujjrátétel segítségével méri be készülékünk az aktuális pulzusszámot, ennek eredményére egy sor új alkalmazás épít, valamint legalább 20 különböző készülékkel működik együtt a ketyere egészségünk és fittségünk fenntartásában, javításában.

A Galaxy S5 április 11-től lesz kapható. Hamarosan részletes összefoglalóval és sajtófotókkal jelentkezünk.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Az egyszeri juhászlegény, megunván, hogy folyton csak birkák között él, elhatározza, hogy a nagy magányában megkeféli az egyiket. Berakja hát a bárány két hátsó lábát a csizmájába, térdig letolja a nadrágját, és ráhajol az állatra. Erre a bárány megugrik, és eszeveszett sebességgel kezd lerohanni a hegyről, egyenesen be a faluba. A falu legörgebb bácsikája éppen kint ül a kapu előtt, és mikor elszáguldanak előtte így szól:
- Furcsa gyerek ez a juhászlegény. Fehér motorkerékpárra telik neki, de a * * *e kivan a nadrágból.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!