A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

Az iWiW-re gugliztunk a legtöbbet 2009-ben

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 1689
  • · Dátum: 2010.01.08. 22:15
  • · Rovat: Internet
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Kíváncsiak voltunk, mi foglalkoztatta a leginkább a magyar netezőket. A Google statisztikáiból csemegéztünk, hogy kiderítsük.
Hirdetés

A Google statisztikáiból kiderül, hogy a legtöbbet begépelt kifejezés az iWiW volt, a "játékok" szó pedig a második legtöbb alkalommal került be a keresőmezőbe. Az első helyezett óriási növekedést produkált, az előző időszakhoz képest ugyanis 2.300%-kal növekedett a népszerűsége. A dobogósok egyébként 2008-ban is ugyanazt a pozíciót foglalták el. Az egyik legnépszerűbbnek tartott YouTube az előkelő harmadik helyezést tudhatja be magának, ráadásul a videomegosztó pozíciója 40%-kal növekedett.

Az ezt követő kulcsszavak átlagos tendenciát mutatnak, így az első tízben van a torrent, a térkép, a tv (televízió) és a freemail is. De a közkedvelt free szó se maradt le a 10-es listáról.

Google statisztika 2009

Érdekességként könyveltük el, hogy a budapesti statisztika megegyezik az országossal, ám ha megyék, pl. Békés adatait nézzük, akár teljesen más sorrendet fedezhetünk fel. Példának okáért az imént említett dél-alföldi megye első három helyezettje: játékok, iwiw, youtube. A megyeszékhely, Békéscsaba pedig a negyedik a sorban (Fejér megyében viszont Székesfehérvár az aranyérmes).

 

Mi a helyzet az IT piacon?

Az informatika kategóriájában az Asus a csúcstartó, a HP a második helyet, a Firefox pedig a harmadikat zsebelte be. A Windows 7 pedig a legdinamikusabban fejlődő kulcsszó, ezerhétszáz százalékpontos növeketést tudhat magáénak.

A top 10-be bekerült a szoftveróriás új rendszere mellett mellett a NOD, a serial és a YouTube is. A növekedő keresések között főleg a különböző szoftverek letöltése volt a domináns.

Google statisztika 2009 - IT világ

 

Mivel az aktuális újdonságok és szenzációk kivételével szinte semmi nem köpött be igazán a levesbe, a statisztika hozta az amúgy átlagosnak vehető szintet, a  jövő évi írásunktól sem várunk nagy durranást, ennek ellenére ígérjük, jövőre összehasonlítjuk a két év eredményeit.

 

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Lakatlan szigetre vetődik egy hajótörött lány. Hamarosan kiderül hogy a szigeten Robinson módjára már évek óta él egy öreg zsidó. A lány nagyon elkeseredik, de a zsidó megnyugtatja:
- Nem olyan rossz itt! A tenger ellát halakkal, a fák gyümölcsel, a forrás vízzel. Minden megvan amire szükség lehet.
- Azért én tudok adni valamit, ami évek óta hiányozhat magának.
Az öreg zsidó szeme felcsillan:
- Van magánál macesz?
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!