A szolgáltatás átmenetileg nem érhető el!
hirdetés
domain regisztráció
Domain regisztráció az Imineten

A Microsoft felvásárolta a Skype-ot

  • Szerző: iminet
  • · Olvasva: 2811
  • · Dátum: 2011.05.10. 19:33
  • · Rovat: Szoftver
Facebook megosztás Twitter megosztás Windows Live megosztás Google+ megosztás E-mail Nyomtatás
Hivatalosan is megerősítette Redmond a Skype felvásárlásáról szóló előzetes híreszteléseket, a mai közleményből kiderül, hosszútávú tervei vannak a VoIP szoftverrel.
Hirdetés

A mintegy 8,5 millió dollár értékű akvizíciót követően a Microsoft tulajdonába került a Skype, a rekordösszegű ügyletért készpénzzel fizetett a szoftveróriás. Bár évek óta ismertek különböző híresztelések a Skype felvásárlásáról, úgy tűnik, végül a Microsoftnak sikerült bekebeleznie a régóta bevételhiánnyal küzdő népszerű kommunikációs szoftvert.

A Microsoft közleményében szerepel, hogy hosszútávú tervei vannak a szolgáltatással, tovább kívánják folytatni a nem Microsoft-platformok fejlesztését is, integrálják több népszerű, már meglévő szolgáltatással, mint a Kinect vagy az Xbox.A Skype úgy lett az internet egyik alapvető szolgáltatása, hogy pénzügyileg nem vált igazán sikeressé. Még a 860 milliós bevétellel zárt 2011-es évben is veszteséges volt a cég. A Skype-ot 2005-ben az eBay vásárolta meg 3,1 milliárd dollárért, de 2009-ben, miután nem tudta beépíteni szolgáltatásai közé, részesedésének nagyobbik részét eladta egy befeketetői csoportnak 1,9 milliárd dollárért. A cég felvásárlása a Microsoft eddigi legnagyobb akvizíciója - írja az [origo] Techbázis mai cikkében.

Skype

A Skype-ot 2003-ban alapították, hamar népszerű lett nemcsak a chat- és hangalapú kommunikációban, de a webkamerás, vagy a prepaid rendszerre épülő, külső telefonszámok tárcsázását is lehetővé tevő szolgáltatásai is igen keresettek. Az alkalmazás peer-to-peer kapcsolatának köszönhetően nincs szüksége igazán infrastruktúrára, ráadásul több platformon is megvetette a lábát, így felhasználók milliói váltak a Microsoft meglévő vagy új ügyfelévé.

Egyelőre nem bizonyos, miért érte meg a Microsoftnak a szolgáltatásait részben átfedő, rekordnak számító összegért felvásárolt Skype, de a szoftvervállalat anyagi és piaci háttere kétségbevonhatatlan előnyhöz juttathatja a VoIP szolgáltatást. Az eBay pedig büszkén tömheti meg zsebeit a számára túl sok bevételt nem termelő szofver eladásából.

-K.I.

Kapcsolódó írások
 

Új hozzászólás

Név: vagy bejelentkezés

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás!
cikk/hír keresése
szavazás

Ön milyen okostelefont/tabletet használ?

Android
iOS (iPhone, iPad)
Windows Phone
Symbian
Blackberry
Bada
Egyik sem

fizetett hirdetés (x)
Egyedi gyártású műcsalik
Támogasson minket!
Viccmorzsa
Megy Lucifer a pokolban, őrjáratot tart. Az első állomáson az oroszok elkárhozott lelkeihez megy. Azok ott főnek egy üstben. Az üst mellet kiírás: "Az üstből kimászni tilos!" Mégis több fegyveres őr áll mellettük állandó készenlétben. Kérdezi lucifer hogy mi van itt? Mondják az őrök, hogy itt főnek az oroszok és ezek csak az erőszakból értenek. Jön a következő állomás: főnek a németek ugyanaz a kiírás: "Az üstből kimászni tilos!" Sehol egy őr se... Lucifer elkapja az illetékest hogy mi az hogy itt nincsenek őrök. Erre az illetékes: - Itt főnek a németek, ezek törvénytisztelő népek, betartják a szabályt. Következnek a magyarok: se tábla, se őr, semmi. Kérdezi lucifer hogy ez meg mi. Mire az illetékes: - Óóó... hát itt főnek a magyarok, itt ha egy ki akar mászni, másik tíz ráugrik és vis* * *ántja.
Powered by: EIS 3.0 Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!